Er bestaat geen betere psychiater ter wereld dan een puppy die je gezicht likt.(Woodrow Wilson)

Vergeet niet de belangrijke informatie te lezen, verder op deze pagina, voordat u over gaat tot het willen aanschaffen van één van onze  Tibetaanse Spaniel pups.

Op dit ogenblik zijn er geen pups meer beschikbaar!

Geboortenbericht!!!

Met TROTS laten wij u weten dat er op 7 januarie jl., 3 pups zijn geboren!

Uit de combinatie CHRISTMAS GIFT SNOWDER HET ZWAARD, alias FLITS   MISS STACEY HET ZWAARD

Het zijn 2 reutjes, zwart en sable van kleur en 1 sable teefje.

Dit is het eerste nestje van onze zelfgefokte reu  CHRISTMAS GIFT SNOWDER HET ZWAARD!!!

De namen van de pups zijn:

Het zwarte reutje; NEW BLACK DREAM EYECATCHER HET ZWAARD

Het sable reutje; ONE IN A MILLION MURPHY HET ZWAARD

Het sable teefje; SWEET SENSATION ISADORA HET ZWAARD

***

De pups zijn inmiddels 10 weken oud en klaar om naar hun nieuwe baasje te gaan.

Ze zijn inmiddels gechipt, ontwormd en gevaccineerd op leeftijd van 6 en 9 weken oud.

Zowel het zwarte reutje 'NEW BLACK DREAM EYECATCHER HET ZWAARD'

als het sable reutje 'ONE IN A MILLION MURPHY HET ZWAARD hebben inmiddels een nieuw baasje en thuis gevonden!

En het teefje 'SWEET SENSATION ISADORA HET ZWAARD' roepnaam Doortje blijft bij ons wonen.

Foto; Doortje 10 weken oud.

***

De pups zijn nu 6 weken oud en inmiddels 2 x ontwormd, worden aankomende dagen gechipt en krijgen hun 1e vaccinaties. Ook eten zij inmiddels goed van een bordje, zowel pap als gemalen starterbrokjes.

Op onderstaande afbeeldingen zijn ze bijna 6 weken.

Onderstaande 5 foto's zijn de pups 4 weken oud!

  NEW BLACK DREAM EYECATCHER HET ZWAARD                              ONE IN A MILLION MURPHY HET ZWAARD

 

SWEET SENSATION ISADORA HET ZWAARD

 

Foto's hieronder zijn de pups 2 weken oud, excusses voor de slechte kwaliteit foto's.

NEW BLACK DREAM EYECATCHER HET ZWAARD

 

ONE IN A MILLION MURPHY HET ZWAARD

 

SWEET SENSATION ISADORA HET ZWAARD

 

Hieronder op de rechtse foto net een paar uur oud en links 1 week oud.

 

ongeveer 2 uurtjes oud!

Dekbericht!!!

Inmiddels heeft er een dekking van onderstaande combinatie plaatsgevonden en zijn er 3 pups geboren!

CHRISTMAS GIFT SNOWDER HET ZWAARD, alias FLITS   MISS STACEY HET ZWAARD

 

Belangrijke informatie.

Wat u moet weten over de gezondheid van onze ouderdieren en pups:

De ouderdieren van onze pups moeten verschillende gezondheidstesten ondergaan zoals een Patella luxatie onderzoek (losse knieschijf), waarbij we met trots kunnen zeggen dat tot nu toe al onze ouderdieren hier vrij van zijn en fokken wij  alleen met honden die Patella 0 hebben!  Hogere gradaties (dan 1, wat nog niet is voorgekomen) worden door ons uitgesloten van de fokkerij.

Tevens zijn de ouderdieren gecontroleerd op oogafwijkingen en beschikken over een officieel  ECVO-oogtest  (Certificate of Eye Examination), dat zolang je met een ouderdier fokt, elk jaar moet worden herhaald! De eis van de Rasvereniging is dat ze PRA en Cataract vrij moeten zijn. *

Ook beschikken onze reuen, teven en pups over een DNA profile (Canine Indentification Certificate). DNA wordt afgenomen door een medewerker van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland.  Dit is nu verplicht.

De ouderdieren en hun pups beschikken over een chip, een DNA-certificaat en stamboom van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland. En worden ze geregistreerd bij de NDG (www.databankhonden.nl).

Dit is wettelijk verplicht sinds april 2013.

Deze ECVO- en Patella luxatie  uitslagenuitslagen, als de DNA certificaten van beide ouders , tonen  bij de aankoop van een pup. Natuurlijk  krijgen de ouderdieren regelmatig hun inentingen en gezondheidscontroles van de dierenarts.

Sinds 1 november 2021 is het verplicht in Nederland dat alle fokkers een UBN nummer hebben, aangevraagd bij het RVO, hierover beschikken wij en zijn wij geregistreerd onder Hobbymatige fokker!

Zonder dit nummer mag de dierenarts geen Europees paspoort voor een pup afgeven. Nummer van het Europese Paspoort moet nu namelijk gekoppeld worden aan de gegevens van de desbetreffende pup bij de Nederlandse Databankhonden.

Voordat de pups naar hun nieuwe baasjes gaan, worden ze gecontroleerd door de dierenarts en krijgen hun 6 en 9 weken vaccinaties. Op beide leeftijden 6 en 9 weken krijgen ze ook een gezondheidscontrole van de dierenarts, dat in hun paspoort vermeld wordt. Tevens worden de pups 4 x ontwormd en krijgen ze een Europees paspoort mee. Dit paspoortje krijgen ze bij ons al jaren mee, maar vanaf januari 2020 is dit wettelijk verplicht!

Natuurlijk worden de pups in huiselijke kring grootgebracht, met daarbij alle gelegenheid tot goede ontwikkeling van lichaam spieren en geest, binnen- en buitenshuis.

Dan gaan onze pups weg met een koopovereenkomst die wij ruim van tevoren naar de nieuwe pup eigenaren doormailen, zodat u op uw gemak deze koopovereenkomst door kan lezen voordat u besluit over te gaan tot aankoop van de pup. De pups mogen als zij 9 weken oud zijn naar hun nieuwe eigenaar.

Uiteraard zijn wij lid van de Nederlandse rasvereniging de EGCN!  Dat staat voor; Eerste Gezelschapshonden Club Nederland.

Ondanks dat er in ons ras, de Tibetaanse Spaniel soms vrij korte neuzen voorkomen ,

mag er toch mee gefokt worden. Ze staan niet bij de 12 uitgesloten rassen.

Naar aanleiding van  het fokverbod van verschillende rassen, die o.a. door hun kortere snuiten en de eventuele gevolgen wat de gezondheid betreft. Alhoewel  er  door onderzoeken en ervaringen in de praktijk is gebleken dat heel veel kortsnuitige honden totaal geen last ondervinden.

Proberen wij in onze fokkerij de snuitlengte niet te kort te fokken, maar Tibbies te fokken met een goede acceptabele snuitlengte die natuurlijk binnen de rasstandaard valt. Deze zegt het volgende over de voorsnuit:

Snuit / matig in lengte, stomp met opvulling, vrij van rimpels, de kin toont enige diepte en breedte.

Over de snuitlengte, die aangegeven wordt als ‘matig van lengte’ zijn meerdere verschillende  interpretaties. Dit is dan o.a. ook een reden dat er zoveel verschil in snuitlengte binnen dit ras is en mag!

Bovendien bezitten veel Tibbies het hoogtegen. Dit betekent dat ze heel goed tegen de ijle lucht van de Himalaya kunnen.

*

In de afgelopen jaren is geconstateerd en door de oogonderzoeken gebleken dat bijna alle Tibetaanse Spaniels lijden aan een vorm van entropion. Voorheen werd dit nooit geregistreerd op het ECVO-formulier. Omdat dit meestal veroorzaakt wordt door de schedelvorm. Tegenwoordig schrijven de oogartsen ook deze rasgebonden vorm van entropion op het formulier. Mocht dit het geval zijn dan beslissen we in overleg met de desbetreffende oogarts of het verantwoord is om de hond in te zetten voor de fokkerij. Vind de betreffende oogarts dit niet, dan houden wij ons aan dit advies.

Stukje uit een brief van het oogartspanel aan de rasverenigingen: "Het zal dus nu voorkomen dat een oogafwijking wordt vermeld die bij dat betreffende ras (nog) geen problemen heeft opgeleverd. Dat heeft als gevolg dat in rasverenigingsreglementen niet meer eenvoudig kan worden gesteld dat de honden vrij moeten zijn van alle op het ECVO- onderzoeks-formulier vermelde oogafwijkingen." " De rasvereniging zal moeten beseffen dat de hond nu niet ineens een ernstige erfelijke afwijking heeft die er bij het voorgaande onderzoek niet was, maar dat de manier van noteren gewijzigd is."

***

Hieronder volgen enkele foto's van pups uit eerder geboren nestjes

Op deze foto zijn de pups 4 weken en  2 dagen oud

Inmiddels zijn ze de leeftijd van 2 weken gepasseerd

Meerdere foto's van alle ouderdieren kan u ook op de pagina's Tibetanen- teven en reuen bekijken

 

 

 


 

 

Tevens zijn de pups ook kinderen gewend, natuurlijk zijn de pups alleen bij de kinderen onder begeleiding van een volwassene.

Pups zijn geen speelgoed voor kinderen of andersom!

 

Voorbeeld

Verschil van geslacht;  links het teefje en rechts een reutje

 

 


Hij die zegt dat men geluk niet kan kopen, dacht niet aan puppies. (Gene Hill)

 

© Kennel het Zwaard - Vanaf 1976. Klein maar select.

Terug naar boven